28mei

20 tips voor een succesvolle tenderinschrijving

Ben je continu op zoek naar grote saleskansen? Heb je je pijlen gezet op de publieke sector? En ben je op zoek naar de meest effectieve manier om een inschrijving aan te pakken? Dan zit onze white paper vol handige tips voor je. Er zijn namelijk een heleboel dingen die je zelf vóór en tijdens het inschrijfproces kunt doen om je scoringskansen te verhogen.

Veel bedrijven laten nog veel kansen liggen als het om aanbesteden gaat, terwijl dit helemaal niet nodig is. Met een aantal simpele handelingen, kun je je kansen namelijk al enorm vergroten. Daarom hebben we 20 praktische tips voor je op een rij gezet die je helpen om het inschrijfproces zo slim en efficiënt mogelijk te doorlopen en we laten zien wat je zelf kunt doen om je inschrijving tot een succes te brengen.

Tips om het bidproces tot een succes te laten verlopen:

Lees hieronder enkele tips welke wij hanteren bij het inschrijven op een aanbesteding. Download de whitepaper voor alle 20 tips.

  • Beïnvloed de klant/prospect op tijd: Ver voordat de aanbesteding wordt gepubliceerd en zelfs aangekondigd, kun je je prospect al benaderen. Vaak is namelijk al voor een groot deel duidelijk welke aanbestedingen er het komende jaar aan staan te komen. Zorg, bij voorkeur een jaar voor het einde van het contract, al voor een gesprek met de opdrachtgever zodat ze je bedrijf leren kennen en weten welke toegevoegde waarde je te bieden hebt. 
  • Signaleer publicaties op de juiste manier: Je wilt natuurlijk geen kansen missen. Zorg daarom dat je TenderNed goed inricht, met de juiste CPV-codes. Zo zorg je ervoor dat je geen interessante publicaties misloopt.
  • Beoordeel de offerteaanvraag op geschiktheid: Kijk voor dat je van start gaat goed naar de gestelde knock-out eisen en beoordeel of je hieraan kunt voldoen. Zo kunt je gemakkelijk zien of de aanvraag kansrijk genoeg is en voorkom je onnodige tijdsverspilling.

Daarnaast vertellen we je hoe je de kwaliteit van je inschrijving verhoogt, de vragen zo goed mogelijk kunt beantwoorden en de beoordelaar overtuigd wordt van de waarde die je hen te bieden hebt.

Klaar om je beste inschrijving ooit te doen? Download de white paper hieronder. 

Wij begeleiden u graag om het succes binnen uw organisatie te vergroten. Neem vrijblijvend contact met TenderToo op.

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.