Aanbestedingen zijn niet alleen voor nieuwe kansen

Inmiddels hebben we bij meer dan 100 bedrijven de afgelopen jaren onze diensten verleend. Hoe groot of klein het bedrijf ook is, iedere keer zien we weer dat het inschrijven op aanbestedingen een bedrijf meer brengt dan “alleen maar” een kans op een opdracht.

Aanbestedingen zetten bedrijven voor uitdagingen. Ze vertellen bedrijven wat ze willen bereiken en wat ze nodig hebben. In het eisen- of wensenpakket staan altijd wel punten bij waar je als organisatie niet (helemaal) aan kunt voldoen. Deze uitdagingen zien wij als kansen om samen met onze klanten slimme ideeën te bedenken. Het zorgt voor:

1) Het aanwakkeren van de creativiteit: Aanbestedingen dagen bedrijven uit om creatieve oplossingen te vinden, om anders te denken dan je gewend bent. Denk hierbij aan diepgaande Duurzaamheidsdoelstellingen van de aanbestedende dienst, specifieke rapportage- of bestelmogelijkheden of uitzonderlijke eisen rondom de dienstverlening. Dit betekent dat we jouw team moeten uitdagen om slimme manieren te bedenken om aan de gestelde eisen of wensen te voldoen.

2) Het verbeteren van de efficiëntie: Aanbestedingen vragen vaak om efficiëntie. Bedrijven moeten nadenken over hoe ze hun processen kunnen verbeteren om aan de eisen van de aanbesteding te voldoen. Dit kan leiden tot slimmere manieren om dingen te doen en kosten te besparen.

3) Het beter voorbereid zijn op de toekomst: Een aanbestedende dienst kijkt (veelal) vooruit en vraagt om oplossingen voor toekomstige problemen of om innovatieve oplossingen van huidige problemen. Als je deze uitdagingen nu aanpakt, ben je beter voorbereid op wat er in de toekomst kan gebeuren en geeft dit een voorsprong op de concurrentie.

Met onze kritische blik en meer dan 20 jaar ervaring met aanbestedingen, zetten wij jouw organisatie aan tot het nadenken over de huidige processen en vooruit te kijken naar de toekomst. Wat leeft er binnen aanbestedende diensten binnen jullie branche? We delen het graag met je, tijdens de strategische sessie en brainstormsessie wanneer we jouw organisatie begeleiden met een aanbestedingstraject.

Gerelateerde artikelen

9 juli 2024

Geniet van de zomer, wij regelen de rest!

Blog

3 juli 2024

Onze nieuwe website staat live!

Blog

23 februari 2024

Waarom Overheidsopdrachten een Kans zijn voor jouw Bedrijf