AI (kunstmatige intelligentie)

We hebben al eerder een blog geschreven over het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie): Is het inzetten van ChatGPT de oplossing voor het winnende voorstel? En dit zal ook zeker niet de laatste blog zijn over dit onderwerp. AI-toepassingen groeien wereldwijd gigantisch snel. Als we zien hoe snel het gebruik van ChatGPT de afgelopen 11 maanden is toegenomen, dan schrik je ervan. Afgelopen dinsdag, 7 november, heeft TenderToo een evenement bijgewoond voor inkoop, aanbesteden en contractmanagement. Hier hebben specialisten vanuit verschillende invalshoeken toegelicht wat de mogelijkheden zijn, waar op te letten en vooral hoe ermee om te gaan. Het gebruik van AI is zeker niet zwart-wit. Er is nog een groot grijs gebied dat vraagt om aandacht, zowel naar privacy, legal als naar ethiek.

AI-toepassingen groeien wereldwijd gigantisch snel. Als we zien hoe snel het gebruik van ChatGPT de afgelopen 11 maanden is toegenomen, dan schrik je ervan. Afgelopen dinsdag, 7 november, heeft TenderToo een evenement bijgewoond voor inkoop, aanbesteden en contractmanagement. Hier hebben specialisten vanuit verschillende invalshoeken toegelicht wat de mogelijkheden zijn, waar op te letten en vooral hoe ermee om te gaan. Het gebruik van AI is zeker niet zwart-wit. Er is nog een groot grijs gebied dat vraagt om aandacht, zowel naar privacy, legal als naar ethiek.

Klakkeloos kopiëren

De belangrijkste boodschap die we hebben meegekregen is: denk altijd na. Waar wil je het voor gebruiken? Zet de tool ChatGPT bijvoorbeeld in als hulpmiddel en niet als vervanging voor je eigen teksten. Heb je geen inspiratie, dan kan ChatGPT je leuke ideeën aandragen. Zorg er wel voor dat je de tekst niet klakkeloos kopieert in je voorstel, maar deze omzet naar je eigen verhaal met een menselijke tone of voice.

Mocht je vragen hebben, neem contact op met ons.

Gerelateerde artikelen

9 juli 2024

Geniet van de zomer, wij regelen de rest!

Blog

3 juli 2024

Onze nieuwe website staat live!

Blog

23 februari 2024

Waarom Overheidsopdrachten een Kans zijn voor jouw Bedrijf