21februari

Een bewogen jaar voor TenderToo

Overal hoorde we het om ons heen: het gaat weer voor de wind, we krijgen weer meer offerteaanvragen, de economische groei is ook goed voor ons bedrijf. Maar waarom zagen wij dan juist minder opdrachten binnenkomen? Wij zijn 7 jaar geleden gestart in de crisistijd. Vele bedrijven zagen de omzet dalen en gingen juist daarom op zoek naar nieuwe type klanten. Overheidsinstanties met hun eigen manier van inkopen. Om door die wirwar van regels en procedures heen te komen, daar konden bedrijven wel wat hulp bij gebruiken.

 

Wij beseften 6 jaar later dat de schommeling van de economie (groei of daling) ook op ons van invloed is, maar dan precies in tegenovergestelde richting als dat men zou verwachten.

 

Om een grotere doelgroep te bereiken, zijn we begin 2018 gestart met het doorlichten van ons klantenbestand en dachten we na over hoe bedrijven ons zien in de markt. Samen met Stratego Branding hebben we een aantal bestaande klanten geïnterviewd over de ervaring met TenderToo. Zo kregen we meer inzage in de positionering van aanbestedingen binnen een organisatie. Hoe belangrijk vinden bedrijven het inschrijven op aanbestedingen en hoe past dit binnen het gehele offerteproces? Waarom schakelen bedrijven externe hulp in? En waarom hebben ze gekozen voor TenderToo en hoe is deze samenwerking bevallen? Dit gaf ons weer nieuwe inzichten. Wat vinden klanten belangrijk? Waar hebben ze behoefte aan?

 

Masterclass: Winnen met aanbestedingen

Op 16 mei 2018 hebben wij op de prachtige locatie, het Evoluon in Eindhoven, een Masterclass gegeven. Deze Masterclass was bedoeld voor Ondernemers met een groeiambitie en sales managers die salesstrategieën bepalen, salesdoelstellingen najagen en te maken hebben met aanbestedingen of grote offerteaanvragen. De combinatie van ervaren en onervaren deelnemers zorgde voor de gewenste interactie. Samen met Hilde Ellerbroek van UniverSale Training & Coaching hebben we de deelnemers laten zien wat je kunt doen aan beïnvloeding in de prefase en hoe een gestructureerd intern proces bijdraagt aan het succesvol inschrijven op aanbestedingen. Wij kijken tevreden terug op dit evenement. We overwegen om ook dit jaar weer een Masterclass te verzorgen. Onderstaand een aantal reacties van deelnemers.

 

Petra Bosma, Fieldwise:

“Inspirerende, interactieve sessie die positief inzicht heeft gegeven dat aanbestedingen voor het MKB absoluut interessant kunnen zijn. Ook het tijdstip aan het einde van de middag was ideaal. De drie presentaties die elkaar goed aanvulden gaven veel praktische informatie en ondanks de hoeveelheid stof absoluut niet saai.”

 

Ronald Dijkstra, Van Empel Inspecties en advisering:

Het blijft lastige materie en daarom juist goed om door de specialisten weer eens bijgepraat te worden. Een rustige en duidelijke uiteenzetting van de do’s en dont’s van het aanbesteden. Ik ben zeker weer wat wijzer geworden, waarvoor dank.

 

Onze klanten

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij wij zijn met al onze klanten, volgers en ambassadeurs. Jullie betrokkenheid is ontzettend belangrijk voor ons. We horen wat goed en beter kan. Hierdoor blijven we scherp en gemotiveerd. Dit willen we graag vasthouden en meenemen in 2019! Op LinkedIn zien jullie regelmatig berichten voorbijkomen van gegunde opdrachten aan onze klanten. Een mooiere graadmeter voor succes is er niet! Heel tastbaar en fijn om dit, ook afgelopen jaar, meerdere malen te mogen vieren met klanten.

 

Afgelopen jaar hebben we meerdere nieuwe klanten mogen begeleiden met het inschrijven op aanbestedingen (variërende van tekstuele ondersteuning bij het plan van aanpak, rol als Bid Manager en optimaliseren van het offerteproces). MKB-bedrijven deden een beroep op ons, maar ook grote internationale bedrijven. Wat ons opviel is dat bedrijven bereid zijn om te investeren in Bidmanagement. Om echt verandering binnen de organisatie teweeg te brengen, investeren bedrijven in het begeleiden van meerdere trajecten. Ze reserveren bijvoorbeeld een budget voor de begeleiding van een 5-tal aanbestedingen om echt verbeterslagen te kunnen maken met de beantwoording van de kwaliteitsdocumenten en om het proces van inschrijven op aanbestedingen verder te optimaliseren (bijvoorbeeld: opbouwen database, externe evaluaties benutten en conclusies uittrekken).

 

Bewust investeren in de website

Het geldt eigenlijk voor ieder bedrijf, je website moet vindbaar, aantrekkelijk en up-to-date zijn. Samen met een gespecialiseerd bedrijf kijken we continu naar de vindbaarheid van onze website en optimaliseren we op zoekwoorden. En met resultaat, want het afgelopen jaar zijn we meerdere malen benaderd door bedrijven die via Google op zoek zijn gegaan naar hulp bij het inschrijven op aanbestedingen. Externe partijen die hen kunnen helpen om het onderscheid te maken ten opzichte van de concurrent.

 

Kennis delen

Afgelopen jaar verscheen er iedere maand een blog op onze website. De blogs bevatten onderwerpen die spelen bij onze klanten, nieuws uit aanbestedingsland of tips om nog succesvoller te zijn. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van een aantal blogs die we geplaatst hebben.

 

  • Kwaliteit, daar gaat het voor een groot deel om!
  • Mis geen aanbesteding door goede voorbereiding
  • Het succes van een bidmanager
  • Slagkracht bij aanbestedingen
  • Het Echte Preventie Seminar 2018
  •  

Samenwerken met partners

Ook in 2018 hebben we weer naar tevredenheid samengewerkt met onze partners. (O.a. aanbestedingsjurist, tekstschrijver, vertaalbureau, grafisch vormgever).

 

Blik vooruit:

Kennis delen

Ook het komend jaar plaatsen wij iedere maand een blog op onze website. Eens per maand bezoeken we de netwerkborrel van de Brabantse Ondernemers. Wij staan altijd open om met bedrijven nieuwe ideeën uit te werken, dat zal ook zo zijn in 2019.

 

Digitaliseren van de processen

Ook wij hebben groeiambities maar dit mag nooit ten koste van kwaliteit gaan. Hoe ga je efficiënt om met het werk en de tijd? Hoe kunnen we de administratieve druk verlagen, versnellen en inzichtelijker maken? In het eerste kwartaal van 2019 implementeren we een alles-in-één bedrijfssoftwarepakket die aansluit bij onze wensen. Hierdoor kunnen we nog efficiënter werken en onze klanten nog beter van dienst zijn.

 

Outsourcen administratieve werkzaamheden

We hebben een samenwerking afgesproken met een derde partij. Zij nemen op de achtergrond een aantal administratieve werkzaamheden van ons over. U als klant merkt hier niets van, wij daarentegen krijgen meer tijd om ons bedrijf verder te laten groeien. Tot slot Wij hebben een aantal mooie projecten in portefeuille en verwachten dat onze bestaande klanten ook dit jaar weer een beroep doen op onze dienstverlening. Daarnaast gaan zeker nieuwe klanten ook ervaren welke toegevoegde waarde onze dienstverlening heeft. Wij zetten alles in om met onze dienstverlening optimaal aan te sluiten op uw behoefte, samen met u opdrachten te winnen en een zo efficiënt mogelijk offerteproces te implementeren binnen uw organisatie. Wij kijken uit naar 2019 en alles wat op ons pad komt! Wij zien 2019 positief en met veel enthousiasme tegemoet!

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.