Hoe krijg je als bedrijf inzicht in toekomstige aanbestedingen?

Bedrijven die inschrijven op een aanbesteding, besteden hier doorgaans veel tijd aan, met uiteraard het doel om de opdracht te winnen. Met een georganiseerd intern proces, waarbij een team aan de slag gaat met het vormgeven van het voorstel, ben je er niet alleen.

Hoe zorg je ervoor dat je het team kunt voeden met relevante informatie, die van belang is voor de aanbestedende dienst? Informatie die aan de voorkant verzameld is door de accountmanager nog voordat de aanbesteding in de markt is gezet. Belangrijk is dat je hiervoor vroegtijdig bij je prospect aan tafel zit. In veel gevallen start de aanbestedende dienst een jaar tot een half jaar, voordat het contract van de dienst of levering afloopt, met de voorbereidingen om de aanbesteding vorm te geven. Dat is het moment om vanuit de afdeling verkoop een relatie op te bouwen met je prospect.

In de meeste gevallen staat de aanbestedende dienst open om kennis te maken met partijen die ze nog niet kennen of onvoldoende kennen. Marktverkenning is ook vanuit de aanbestedende dienst een must om een bestek in de markt te zetten waar meerdere partijen een goed voorstel voor in kunnen dienen.

Wij begeleiden je bij een toekomstige aanbesteding!

Om deze kans goed te benutten, kunnen wij je helpen om specifiek voor jouw organisatie een overzicht te creëren met aanbestedingscontracten die de komende jaren aflopen. Wat betekent het voor jouw organisatie als de accountmanager gericht kan aansturen om contacten te leggen en invloed uit te oefenen op die aanbestedingen waar je later op in gaat schrijven?

TenderToo helpt de slagingskans bij een aanbesteding te vergroten

Wij helpen met het inzichtelijk maken van deze toekomstige aanbestedingen om zo jullie slagingskans te vergroten op de gunning van de opdracht. Daarnaast denken we mee om jullie verkooporganisatie met de juiste tools op pad te sturen, zodat ze het maximale uit de beïnvloedingsfase kunnen halen.

Wil je meer weten hoe wij je kunnen helpen om het succesvol inschrijven op een aanbesteding, en dus de kans op gunning, te vergroten, bel of mail ons gerust.

Vraag nu advies aan

Gerelateerde artikelen

9 juli 2024

Geniet van de zomer, wij regelen de rest!

Blog

3 juli 2024

Onze nieuwe website staat live!

Blog

23 februari 2024

Waarom Overheidsopdrachten een Kans zijn voor jouw Bedrijf