03maart

Vooruitkijken en beïnvloeden, ook in de overheidsmarkt

Is uw salesorganisatie ook voorbereid op slechtere economische tijden?

 

Hoewel de Nederlandse economie groeit, vlakt de groei naar verwachting verder af in 2020 en 2021. Een gezonde organisatie heeft de doelstellingen voor de komende jaren vastliggen. Toch wordt sales vaak niet aangestuurd om verder vooruit te kijken. Ze hebben immers een target te halen voor dit jaar. Als bijv. een Gemeente in jouw regio in 2021 weer moet gaan aanbesteden, dan is het belangrijk dat sales hier binnenkort om tafel zit. Bouw een relatie op, breng de DMU in kaart, weet wat hun ervaringen zijn met het huidige contract en wat ze missen. Zorg ervoor dat deze relatie je toegevoegde waarde leert kennen. Weet wat ze met het nieuwe contract uiteindelijk willen voor de komende jaren. Draag concrete informatie aan waar ze eventueel gebruik van kunnen maken bij het vormgeven van het bestek. Door in te spelen op kansen zoals deze vergroot je de kans op een succesvolle inschrijving op een aanbesteding.

Verhoog je kans op succesvolle inschrijvingen

Als de beïnvloedingsfase goed is benut, dan vergroot dit bewezen je succes. Bedrijven die in staat zijn hun salesorganisatie zo aan te sturen dat zowel korte- als langere termijn salesdoelstellingen worden beloond, zorgen voor een maximaal positief bedrijfsresultaat. In goede én in slechtere economische tijden.

Succesvol aanbesteden met TenderToo

Wilt u ervoor zorgen dat uw slagingskans groter wordt? Met de hulp van de bidmanagers van TenderToo verhoogt u uw slagingskans. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van inschrijvingen op formele offerteaanvragen (Europese Aanbestedingen en Request for Proposals) en het inrichten van verkoop-/offerteprocessen. Benieuwd hoe we u verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.