Je krijgt voldoende tijd, benut deze ook!

We constateren nog regelmatig dat interessante Europese aanbestedingen te laat opgepakt worden of simpelweg erg laat gesignaleerd worden. Het is daarom belangrijk intern een vast persoon aan te wijzen die de aanbestedingen dagelijks bekijkt en interessante aanbestedingen intern direct voorlegt.

Wist je dat voor het signaleren van aanbestedingen in jouw branche er handige tools zijn, die je direct een signaal geven als iets gepubliceerd wordt? Mocht de aanbesteding interessant zijn en je wilt als organisatie meedoen, dan kun je tijdig de volgende stap zetten. Goed intern beoordelen of er voldoende capaciteit en kennis aanwezig is. Is dit niet het geval, dan is ons advies: schakel hulp in.

Het zou erg jammer zijn als omwille van tijd of capaciteit niet die ene opdracht binnen kunt halen. Begin dus op tijd met het actief bestuderen van het bestek en de bijbehorende documenten. Zo voorkom je dat de vragenronde voorbij is en je vragen over zaken die niet duidelijk zijn of zelfs niet haalbaar zijn niet meer kunt stellen. Je hebt te maken met de aangegeven deadlines en de agenda’s van de teamleden zijn vaak goed gevuld. Door tijdig te beginnen, kun je ook vroegtijdig starten met het beantwoorden van de kwaliteitsvragen.

Gevoel van vertrouwen creëren
Dit komt de kwaliteit ten goede en zorgt voor veel minder stress binnen de organisatie. Vandaag de dag scoor je geen punten als je een standaard marketing antwoord geeft. Ze willen lezen en horen wat je daadwerkelijk voor ze kunt betekenen. Het gevoel van vertrouwen moet je creëren. Het schrijven van klantgerichte teksten kost tijd. Onze conclusie: wil je serieus meedingen binnen de overheid, begin dan op tijd!

Op zoek naar enthousiaste mensen die kennis van de overheidsmarkt hebben, die de bijbehorende procedures kennen en die je helpen met het succesvol inschrijven op Europese aanbestedingen? Bel of mail dan naar ons!

Gerelateerde artikelen

9 juli 2024

Geniet van de zomer, wij regelen de rest!

Blog

3 juli 2024

Onze nieuwe website staat live!

Blog

23 februari 2024

Waarom Overheidsopdrachten een Kans zijn voor jouw Bedrijf