02november

Mis geen aanbesteding door goede voorbereiding

Je wilt de juiste aanbestedingen signaleren en het liefst ook nog winnen. Wij van TenderToo, hebben als aanbestedingsspecialist een aantal tips voor je om de (Europese) aanbesteding te winnen.

Tips van de aanbestedingsspecialist

TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Op dit publicatieplatform publiceren aanbestedende diensten alle Europese/Nationale aanbestedingen. Dé plek dus om nieuwe mogelijke opdrachten voor uw onderneming te spotten. De eerste punten die wij u zeker aanraden: Zorg ervoor dat u alle mogelijke interessante aanbestedingen signaleert. Meld u aan bij TenderNed en maak een interesseprofiel aan (selecteer de juiste CPV codes of voer een aantal zoekwoorden in voor uw producten/diensten en ontvang een mail met voor uw organisatie interessante aanbestedingen).

Hulp nodig bij het opzetten van een Tenderned account? Met ons startpakket: overheid als klant helpen we je voor een vast bedrag van 350 euro met het opzetten van je Tenderned account. 

Prefase aanbesteding

Wat nog belangrijker is, is de prefase. De fase waarin u contact onderhoud met de aanbestedende dienst. U bent ofwel huidige leverancier of u wilt graag leverancier worden. De tips in de prefase van aanbesteding zijn:

  1. Zorg ruim één jaar voor dat de aanbesteding op de markt komt dat u in contact bent en blijft met de aanbestedende dienst.
  2. Breng de behoefte duidelijk in kaart en ken de organisatie. Wie zitten er straks in het beoordelingsteam en wie levert belangrijke input voor het programma van eisen en wensen?
  3. Zorg er ook voor dat ze weten wat u te bieden heeft. U vergroot hiermee uiteindelijk de kans om een opdracht binnen te halen. Maak inzichtelijk welke aanbestedingen de komende jaren op de markt komen (handmatig of middels een softwaretool), zodat u goed voorwerk kunt verrichten.

Heb je hulp of begeleiding nodig bij inschrijven op aanbestedingen? Als ervaren bidspecialisten helpen we je graag. Wilt u meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met TenderToo.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.