06september

Een aanbesteding winnen, hoe doe je dat?

Europese aanbestedingen zijn niet voor ons weggelegd. We winnen nauwelijks. Dit zijn uitspraken die we regelmatig horen. Vaak heeft het te maken met de gebruikelijke wijze van inschrijven op een (Europese) aanbesteding. Een externe partij inschakelen, zoals TenderToo, kan het verschil maken. Wij inspireren graag met andere invalshoeken, we enthousiasmeren het team en brengen jullie onderscheidend vermogen beter in beeld tijdens het bidproces. We helpen bij het inleven in jullie (potentiële) klant en het beter klantgericht beantwoorden van de kwaliteitsvragen om zo de slagingskans te vergroten.

Begeleiding bij formele inschrijvingen

 

Hetzelfde doel voor ogen

Veel tenderteams werken echt als een team samen en soms constateren wij dat men niet op één lijn zit. Bijvoorbeeld een verschil van persoonlijkheden of inzicht in de aanbesteding. Dit is niet helpend om het winnende voorstel samen te stellen. Wij starten altijd met een Kick off meeting. Tijdens deze meeting bespreken we de aanbesteding en draagt een ieder bij vanuit zijn/haar expertise. Onduidelijkheden of meningsverschillen worden besproken en taken worden verdeeld. Zo zorgen we ervoor dat het betrokken team hetzelfde doel voor ogen heeft en samen bijdraagt aan het winnende voorstel.

Meerwaarde

We merken regelmatig dat er meer te schrijven valt dan wordt gedaan, omdat men veronderstelt dat het voor de lezer wel duidelijk is. Die aannames kunnen het verschil maken tussen winnen of verliezen. Tijdens een van de brainstormsessies bespreken we hoe jullie voor de opdrachtgever het verschil kunnen maken, hoe jullie het beoordelingsteam kunnen verrassen of hun doelstellingen kunnen overtreffen. Want juist met die toegevoegde waarde en het overtreffen van de verwachtingen boek je succes!

Een bieding die opvalt

Zorg dat je voorstel afwijkt van de andere inschrijvers. Door de tekst op een juiste vorm te geven, brengen we hem tot leven. Wij hebben een nauwe samenwerking met een Creative Tender Designer. Hij kan de tekst nog professioneler presenteren. Hierdoor wordt de inhoud sprekender en prettiger leesbaar voor het beoordelingsteam. Jullie huisstijl wordt hierin meegenomen.

Schakel hulp in van TenderToo

We helpen je graag om een aanbesteding te winnen. We hebben al vele projecten met succes mogen begeleiden en gaan ook graag voor jou aan de slag! Neem vrijblijvend contact op met Tendertoo.

 

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.