07december

Hoe borg je de kennis rondom aanbesteden binnen de organisatie?

TenderToo komt bij verschillende type organisaties, van groot tot klein en werkzaam in verschillende branches. Een aantal van deze organisaties heeft geen ervaring met aanbestedingen, een aantal heeft dit wel. Waar ervaring is gaat het, om diverse redenen, nog vaak mis of kost het maken van een voorstel te veel tijd. Bij veel bedrijven is het inschrijven op aanbestedingen niet ingebed binnen de organisatie. Iemand binnen de organisatie is in de lead geweest bij het inschrijven op een aanbesteding. Na enige tijd volgt er een nieuwe aanbesteding. Vaak zijn er weer andere personen betrokken en dan blijkt het wiel op een aantal terreinen weer opnieuw te worden uitgevonden.

 

Bespaar tijd met een goed bidproces

Jammer, want de kwaliteit van de inschrijving wordt niet bewaakt en zo gaat er veel tijd verloren. Tijd die maar één maal ingezet kan worden. Een belangrijk onderdeel van het bidproces is informatie centraliseren. Zorg ervoor dat alles rondom een aanbesteding centraal beschikbaar is. Denk daarbij aan de benodigde papieren, documenten en verklaringen. Deze basis dient aangevuld te worden met up-to-date tekstblokken, referentieprojecten, analyses van verloren aanbestedingen om de kans op een succesvolle aanbesteding te vergroten.

 

Verhoog de kans op succes dankzij een goede basis

Een aanbesteding is en blijft maatwerk, maar als je de basis hebt staan, bespaart dit zeker tijd. Voorkom een zoektocht binnen de organisatie, want daar wordt niemand vrolijk van. Daarnaast weet je zeker dat de bouwstenen up-to-date zijn en uitdragen wat je als organisatie graag wilt uitdragen. Dit beschreven onderdeel is een belangrijke fase binnen het bidproces, het bespaart tijd en verhoogt de kwaliteit van je voorstel.

 

TenderToo helpt je een aanbesteding proces in te richten

Wil je het proces voor aanbesteden op orde krijgen en een helder proces inrichten? Of heb je advies nodig over hoe je aanbestedingen soepeler en succesvoller kunnen verlopen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.